אם יש משהו שכולנו מבינים, זה שגוגל מנסה להערים כמה שיותר קשיים על האתר הפשוט על מנת לעשות סדר בתוצאות החיפוש. כולנו רוצים להיות בעמוד הראשון אבל גוגל מבין זאת יותר מתמיד ולכן הקשיים נערמים כך, אז מה אפשר לעשות? או יותר נכון, לאן גוגל עדיין לא הגיע בשיטות הקידום האורגני?
אם כל אחד שהיה עושה את אותם הדברים בשיטות הקידום שלו כמו של האחר, לא היו מספיק תוצאות בעמוד הראשון, ולכן, חשוב מאוד להבין שיש מקום רק ל10 תוצאות (לפעמים גם פחות אבל זה לכתבה אחרת) אז מה בעצם גורם למקדם האחד לעבור את השני? קידום אתרים זה כבר לא מה שהיה פעם, השאלה היא, מה נשאר לנו ומה התחדש?
כמות התוכן – ועכשיו גם לאיכות
מה שפעם היה מספק את גוגל בתור 200-300 מילה לעמוד תוכן כזה או אחר, היום גוגל שם דגש מאוד חזק על התוכן ודואג כל הזמן להפתיע, אפילו את עצמו עם תוכן חדש איכותי ומרענן, הרי זה ברור שלא כל אחד יכול "לרענן" בתכנים של "הרחקת יונים" או "עבודות גבס" אבל גוגל מצפה שנחשוב מחוץ לקופסא ונכתוב תכנים מעניינים ומסקרנים. במקום לכתוב שוב על "מה זה עבודת גבס" נכתוב השנה דברים כמו "בואו לראות איך עבודות גבס שיפרו את מחיר הנדל"ן" ומאמרים נוספים אשר אכן עשויים לעשות את ההבדל עבור הקורא.
כמות הקישורים – ועכשיו גם לאיכות
לפי האלגוריתם הראשון של גוגל (Pagerank) היה מספיק אם הייתם משיגים הרבה מאוד קישורים מאתרים אחרים, משמע, הפניות מאתרים רלוונטיים (ולפעמים גם לא כל כך) ובכך בעצם הייתם מציגים מצג לגוגל שאתרים רבים, ברמה הדמוקרטית חושבים שאתם מעולים. בעוד שהיום, גוגל חוקר בצורה די מעמיקה את עולם ההפניות הללו, גוגל בודק כל קישור בציצית בשביל אכן לוודא שהקישור הזה שקיבלתם היה אכן בתום לב, במסגרת הכתיבה של בעלי האתר עצמו וכמובן, לוודא שאין כסף מעורב בסיפור. אכן כך, גוגל מאוד מאמינה שעולם הקישורים צריכים לגדול אך ורק מעצמו ולא משום התערבות של גורם מימוני כזה או אחר, קשה נכון?
מה נשאר לנו?
חווית המשתמש, הרבה מאוד ממה שהגולש עושה, תופס בעיני גוגל. שימו לב, סתם חשבתם שגוגל הוציאו דפדפן משלהם? מה שפעם היה בתור "המלצה", הפך להיות חובה בכל מחשב, דפדפן הכרום של גוגל אשר גורם לנו להבין, שקידום אתרים היום יכול להמדד בצורה פשוטה מאוד:
- האם הגולש שנכנס לתוצאות החיפוש – אכן לחץ על התוצאה שלנו?
- ואם כן – האם נשאר באתר? או שמא יצא שוב לעמוד התוצאות?
- ואם יצא – האם רוב הגולשים עשו כך? שמא הוא יחיד?
לגוגל היום יש הרבה מאוד מדיות להיעזר בהן כמו הכרום, כמו האנדרואיד וכמובן, גם תנועת הגולשים באתר גוגל עצמו. יש להם די והותר בשביל להחליט, האם האתר שלכם אכן עוזר לגולשים? או שמא מדובר בעוד אתר שבסך הכל יעשה "הכל" בשביל להגיע לעמוד הראשון?
אז אם תרצו לקדם אתר בצורה עצמאית, כדאי מאוד לעשות עם עצמכם חושבים בצורה שכזו:
- האם הייתי כותב את התוכן הזה גם בעולם ללא גוגל?
- האם מה שכתבתי באמת יכול לעזור לגולש?
- האם האתר שלי באמת יכול להיות יוצא דופן בתחום שלי?
אם כל התשובות הנ"ל שלכם יצאו חיוביות, אתם בדרך הנכונה, אם לא, הגיע הזמן לחזור לשולחן החישובים ולחשוב, מה אני יכול לעשות בשביל לצאת דופן, גם עבורי, גם עבור הגולשים וכמובן, גם עבור גוגל.